Profesja maga
- Administrator
- Site Admin
- Ulubiona rasa: Krasnoludy, Orkowie
- Kontakt:
Profesja maga
Mam pytanie, chciałem stworzyc bohatera-maga WBcIII. Tylko nie wiem jaką wybrac profesje i rasę. Co mi polecacie? sm101
Jakie są najlepsze czary w wbcIII.?
Jakie są najlepsze czary w wbcIII.?
Gdyby nie ja to Krasnoludy nie miałyby króla... Admin
- Krasnoludzki Lord
- Bohater krasnoludów
- Ulubiona rasa: Chyba każda po trochu... z naciskiem na wytrzymałe
- Kontakt:
Re: Profesja maga
Hmmm to zależy od tego, jakiego bohatera będziesz miał. Ale najlepiej to sobie weź archimaga, najlepszy mag jakiego widziałem.
CHWAŁA POTĘŻNEMU IMPERIUM KRASNOLUDÓW!!!
- aleksanderek48
- Champion
- Ulubiona rasa: mi.: elfy
- Kontakt:
ja wole władce zywiołów, mozna zrobić armie z żywiołaków ziemi i ognia na budynki najlepsze, a arcymag to armie cieni, demonów lub golemow najlepsze moze zrobić. poza tym władca zywiołów na wyższym poziomie ( 100+) z dobrymi itemami moze mieć nieskończoność many (4 harfy baśnowych istot co w sumie daja -80% kosztu czaru, różdż mistrza - *2 regeneracja many, korona thatisa i płaszcz arcymaga też zwiekszaja regeneracje many. ) i używać armagedona z odległości albo żucać żywiołaki.
A rasa jaka ?
Nigdy magusa nie miałem, to się zapytam jak go rozwijać ? W jakie umiejętności pakować żeby mieć dużo many, jej szybką regeneracje, dobrą siłe zaklęć? Gdzieś kiedyś czytałem jakiś dziwny artykuł nt magów w wbcIII w którym mniej wiecej pisało że nie za bardzo wiadomo jakie z cech wpływają na moc zaklęć : /
Nigdy magusa nie miałem, to się zapytam jak go rozwijać ? W jakie umiejętności pakować żeby mieć dużo many, jej szybką regeneracje, dobrą siłe zaklęć? Gdzieś kiedyś czytałem jakiś dziwny artykuł nt magów w wbcIII w którym mniej wiecej pisało że nie za bardzo wiadomo jakie z cech wpływają na moc zaklęć : /
- Administrator
- Site Admin
- Ulubiona rasa: Krasnoludy, Orkowie
- Kontakt:
Ja bym bardziej się skupił na czarach obszarowych, obrażeniowych typu armagedon. Nie przywoływanie i nekromacja.
Taka samodzielna jednostka walcząca. Mag rzucający czary na odległosc tylko i wyłącznie.
To jak? Da się? sm101
Taka samodzielna jednostka walcząca. Mag rzucający czary na odległosc tylko i wyłącznie.
To jak? Da się? sm101
Gdyby nie ja to Krasnoludy nie miałyby króla... Admin
- aleksanderek48
- Champion
- Kontakt:
jak proferujesz piromancje to se zrób baśniową istote piromante i zdobąć te 7 artefaktów, nabij ze 12 charyzmy, 40 (max) zrecznosci i reszte do inteligencji
- Krasnoludzki Lord
- Bohater krasnoludów
- Kontakt:
Ostatnio zauważyłem, że władca zarazy ma najwięcej mana ze wszystkich. Zrób sobie go np. kapłana albo jakiegoś piromantę czy maga lodu.
- Krasnoludzki Lord
- Bohater krasnoludów
- Kontakt:
- aleksanderek48
- Champion
- Kontakt:
porada. najlepiej mieć charyzme podzielną przez 4, inteligencje przez 10 i siłe przez 3.
np. 33 siły ( co 3 zwieksza reg zycia )
(zreczność max. 40 proponuje bo potem to niedodaje szybkosci przekształcania)
50 inteligencji ( co 10 zwieksza reg many )
12 charyzmy ( co 4 zwieksza zasięg dowodzenia )( proponuje 12 charyzmy dla magów i wojowników ponieważ uważam ze tyle trzeba minimum, daje duze kułko, troszke zniżki cen, morali i troszke miejsca na świte ( 3 ) )
np. 33 siły ( co 3 zwieksza reg zycia )
(zreczność max. 40 proponuje bo potem to niedodaje szybkosci przekształcania)
50 inteligencji ( co 10 zwieksza reg many )
12 charyzmy ( co 4 zwieksza zasięg dowodzenia )( proponuje 12 charyzmy dla magów i wojowników ponieważ uważam ze tyle trzeba minimum, daje duze kułko, troszke zniżki cen, morali i troszke miejsca na świte ( 3 ) )
- Krasnoludzki Lord
- Bohater krasnoludów
- Kontakt:
Obecnie mam bohatera człowieka piromantę w II. Narazie zdobył specjalność...