Europejskie finały WCG 2011
Europejskie finały WCG 2011
A więc oficjalna informacja mówi nam o tym że WCG (World Cyber Games) odbędzie się tego roku w Polsce !!! Zgodnie z oficjalną notką prasową impreza odbędzie się w Warszawie. Bezapelacyjnie jest to znakomita wiadomość dla każdego fana gier w Polsce! Na polskiej stronie Samsung, głównego organizatora imprezy czytamy :
,,Europejskie Finały World Cyber Games 2011, których sponsorem jest marka Samsung, odbędą się jesienią br. Areną e-sportowej rywalizacji będzie jedno z bardziej prestiżowych miejsc wystawienniczo-konferencyjnych w kraju. W cyber zmaganiach weźmie udział ok. 300 graczy z całej Europy, w tym silna reprezentacja z Polski wyłoniona w krajowych finałach World Cyber Games. Potwierdzenia wymaga lista gier, w jakich konkurować będą ze sobą gracze. Prawdopodobne jednak, że będą to: FIFA 11, Counter-Strike, Starcraft II, Trackmania: Nations Forever, Asphalt 5 i Guitar Hero.
Prestiżowe turnieje w grach komputerowych organizowane były dotąd w takich krajach jak: Korea Południowa, Chiny, Niemcy, Włochy, Szwecja, Francja czy Stany Zjednoczone. Teraz do tego grona, jako organizator Europejskich Finałów World Cyber Games 2011, dołącza Polska. To duże wyróżnienie i wielka odpowiedzialność, jednak jesteśmy przekonani, że turniej ten zapisze się na kartach historii e-sportu wielkimi literami – twierdzi Kyung Sik Choi, Prezes Samsung Electronics Polska.
Polski rynek gier komputerowych jest w fazie dynamicznego rozwoju. Polacy już nie tylko masowo oddają się wirtualnej rozrywce, ale też z sukcesami produkują gry i wygrywają w e-sportowej rywalizacji na światowych turniejach. Organizacja tak dużego wydarzenia jest więc dla organizatorów i sponsorów szansą dotarcia do aktywnej i szerokiej publiczności. "
Kiedy będzie już wiadomo o dacie to napisze tutaj o tym posta
,,Europejskie Finały World Cyber Games 2011, których sponsorem jest marka Samsung, odbędą się jesienią br. Areną e-sportowej rywalizacji będzie jedno z bardziej prestiżowych miejsc wystawienniczo-konferencyjnych w kraju. W cyber zmaganiach weźmie udział ok. 300 graczy z całej Europy, w tym silna reprezentacja z Polski wyłoniona w krajowych finałach World Cyber Games. Potwierdzenia wymaga lista gier, w jakich konkurować będą ze sobą gracze. Prawdopodobne jednak, że będą to: FIFA 11, Counter-Strike, Starcraft II, Trackmania: Nations Forever, Asphalt 5 i Guitar Hero.
Prestiżowe turnieje w grach komputerowych organizowane były dotąd w takich krajach jak: Korea Południowa, Chiny, Niemcy, Włochy, Szwecja, Francja czy Stany Zjednoczone. Teraz do tego grona, jako organizator Europejskich Finałów World Cyber Games 2011, dołącza Polska. To duże wyróżnienie i wielka odpowiedzialność, jednak jesteśmy przekonani, że turniej ten zapisze się na kartach historii e-sportu wielkimi literami – twierdzi Kyung Sik Choi, Prezes Samsung Electronics Polska.
Polski rynek gier komputerowych jest w fazie dynamicznego rozwoju. Polacy już nie tylko masowo oddają się wirtualnej rozrywce, ale też z sukcesami produkują gry i wygrywają w e-sportowej rywalizacji na światowych turniejach. Organizacja tak dużego wydarzenia jest więc dla organizatorów i sponsorów szansą dotarcia do aktywnej i szerokiej publiczności. "
Kiedy będzie już wiadomo o dacie to napisze tutaj o tym posta
- EnZoOo
- Wielki Władca Smoków
- Ulubiona rasa: Baśniowa Istota :)
- Kontakt:
Re: Europejskie finały WCG 2011
Też będę
Podoba Ci się mój post lub pomogłem? Daj reputke! (Kciuk w górę)
- Trugeck
- Lunarion
- Ulubiona rasa: Wszystkiego po trochu, ale najmniej krasnale
- Kontakt:
a ja nie bo mieszkam w Lublinie gdyby w LBN było to bym sie przeszedł tam
Admin fan
Będe podrywać Koreanki ;]
Z Francji do Pekinu na olimpiade pojechało 100 osób rowerami a tobie z Lublina do Warszawy za dalekoQui-Gon pisze:Też nie będe bo za daleko troszke od Lublina
- Administrator
- Site Admin
- Ulubiona rasa: Krasnoludy, Orkowie
- Kontakt:
I kto będzie? Ja!
- KKProgamer
- Lunarion
- Ulubiona rasa: WBC I : Ludzie WBC II - Ludzie WBC III - Nieumarli
- Kontakt:
Polska zawsze była bardzo dobra w grach komputerowych/elektronicznych.
Zawsze byliśmy na dość dobrych miejscach w Counter Strike.
Mistrzostwo Świata w 2009 zdobyliśmy a w 2010 chyba mistrzostwo Europy.
A ten chińczyk Kyung Siki Choj czy jak mu tam gada jakbyśmy byli jakimiś noobami albo nowicjuszami i jak byśmy grali pierwszy raz na czymś takim.
A z pozycją organizatora poradzimy sobie
2 lata temu to my wygraliśmy Światowe Finały World Cyber Games 2009.
http://www.youtube.com/watch?v=TMj5t2qPsHs
Zdobyliśmy też brąz przez indywidualnego gracza w FIFA 09
Być może bedę. ( Zależy czy pozwoli mi noga po operacji ) Albo studia.
Oczekuję chociaż jednego medalu na tych Europejskich Finałach.
Zawsze byliśmy na dość dobrych miejscach w Counter Strike.
Mistrzostwo Świata w 2009 zdobyliśmy a w 2010 chyba mistrzostwo Europy.
A ten chińczyk Kyung Siki Choj czy jak mu tam gada jakbyśmy byli jakimiś noobami albo nowicjuszami i jak byśmy grali pierwszy raz na czymś takim.
A z pozycją organizatora poradzimy sobie
2 lata temu to my wygraliśmy Światowe Finały World Cyber Games 2009.
http://www.youtube.com/watch?v=TMj5t2qPsHs
Zdobyliśmy też brąz przez indywidualnego gracza w FIFA 09
Być może bedę. ( Zależy czy pozwoli mi noga po operacji ) Albo studia.
Oczekuję chociaż jednego medalu na tych Europejskich Finałach.
Ranking Ras wg. Mnie
1. Baśniowa Istota
2. Orki
3. Wysokie Elfy
4. Demony
5. Nieumarli ex aequo Barbarzyńcy
I love this character :*
1. Baśniowa Istota
2. Orki
3. Wysokie Elfy
4. Demony
5. Nieumarli ex aequo Barbarzyńcy
I love this character :*
- Kronos
- Władca Trupów
- Ulubiona rasa: zgodna z zasadami trybu murarza
- Kontakt:
A jest tam w3 ????, chyba byłem z 2 lata temu na tym czy jakoś tak, a jak będzie w3, to może pojadę 2 raz .