Błędy gry

Przedstaw problem lub zadaj pytanie.
Awatar użytkownika
Louis EX
Site Admin
Site Admin
Posty: 765
Kontakt:

Błędy gry

Post autor: Louis EX » ndz, 9 lis 2008, 15:51

Zdarzyło mi się podczas kampanii, że po wykonaniu misji z darami pierzastymi węża gra się wyłączyła w momencie wyświetlenia ekranu z wynikami rozgrywki. Czyli w momencie gdy już miałem otrzymac przedmiot wyskoczył błąd, który sprawił, że ostatecznie go nie otrzymałem sm05
Zapisana gra została skasowana więc nie mogłem wczytac. Miał ktoś podobną sytuacje?

Awatar użytkownika
Krasnoludzki Lord
Bohater krasnoludów
Bohater krasnoludów
Posty: 724
Ulubiona rasa: Chyba każda po trochu... z naciskiem na wytrzymałe
Kontakt:

Re: Błędy gry

Post autor: Krasnoludzki Lord » ndz, 9 lis 2008, 17:05

Samo życie! Ja miałem gorzej: ta sama sytuacja w tym samym momencie, tylko że misja, którą wtedy przechodziłem to była ta ostatnia i nie dostałem tej mega premii pd. HAMSTWO~!!!
CHWAŁA POTĘŻNEMU IMPERIUM KRASNOLUDÓW!!!

Awatar użytkownika
NEO DARK LORD
Thrall
Thrall
Posty: 1
Ulubiona rasa: Minotaur, Barbarzyńca
Lokalizacja: Kraków NH
Kontakt:

Re: Błędy gry

Post autor: NEO DARK LORD » czw, 18 gru 2008, 20:01

Dlatego proponowałbym tworzyć kopię zapasową zapisanych stanów gry. Jak zapewne wiecie gra zapisuje nasze dane w folderze Moje dokumenty pod nazwą adekwatną do części gry... (Warlords Battlecry II, Warlords Battlecry III).

Wystarczy skopiować taki folder i zmienić mu nazwę, np: na "Kopia zapasowa Warlords Battlecry III". Kiedy następnym razem dojdzie do takiego "incydentu" (a najlepiej kopiować pliki z domyślnego WBC III do naszej kopii zapasowej dość często, zwłaszcza w kluczowych momentach) wystarczy przenieść pliki z kopii zapasowej do folderu moje dokumenty i poprosić o nadpisanie wszystkich plików o podobnych nazwach jak leci. :)

Tak uratujemy tyłek też gdy przypadkiem mamy crash'a (tworząc gigantyczne misje treningowe z kilkoma setkami przeciwników do pokonania - mój patent na rozwijanie swojej postaci) misji. Otóż gra nie potrafi obsługiwać więcej niż 1000 postaci na jednej mapie równocześnie, podobnie jak z dużą ilością wież obronnych, czy bohaterów wroga rzucających czary destruktywne w otoczeniu hord swoich żołnierzy. Lub gdy zginiemy z innej, niezależnej od nas przyczyny. (Są też tacy, którzy cierpią gdy nie mają stosunku walk wygranych do walk odbytych 100 / 100 tj. jak na przykład ja).

Awatar użytkownika
Louis EX
Site Admin
Site Admin
Posty: 765
Kontakt:

Re: Błędy gry

Post autor: Louis EX » pt, 19 gru 2008, 15:01

Też tak mam co do tego stosunku walk wygranych do rozegranych ale nie zdołałem tego utrzymać głównie z powodu wspomnianych błędów gry.
Co do kopiowania plików to robię tak od dawna ale to cenna wskazówka dla innych. Przydałoby się narzędzie do robienia takiej kopii automatycznie.

szogun93
Thrall
Thrall
Posty: 1
Kontakt:

Re: Błędy gry

Post autor: szogun93 » wt, 24 lut 2009, 17:02

Ja mam taki oto problem z WB2:
Włączam grę próbuje zagrać w jakąkolwiek z misji, misja sie wczytuje ale gdy już osiągnie 100% wywala błąd. Czym może być to spowodowane i jaka rada na to?

Awatar użytkownika
Krasnoludzki Lord
Bohater krasnoludów
Bohater krasnoludów
Posty: 724
Ulubiona rasa: Chyba każda po trochu... z naciskiem na wytrzymałe
Kontakt:

Re: Błędy gry

Post autor: Krasnoludzki Lord » wt, 24 lut 2009, 18:58

Rada: Zapisać pliki z wbcII a samą grę wykasować i wgrać od nowa.
CHWAŁA POTĘŻNEMU IMPERIUM KRASNOLUDÓW!!!

Awatar użytkownika
Administrator
Site Admin
Site Admin
Posty: 2400
Ulubiona rasa: Krasnoludy, Orkowie
Kontakt:

Re: Błędy gry

Post autor: Administrator » wt, 24 lut 2009, 19:12

Najlepsze wyjście to ponowne zainstalowanie gry, i zapisanie swoich plików( są w moich dokumentach). A instalowałeś w ostatnim czasie jakiś patch czy coś do II?
Gdyby nie ja to Krasnoludy nie miałyby króla... Admin

Awatar użytkownika
Krasnoludzki Lord
Bohater krasnoludów
Bohater krasnoludów
Posty: 724
Ulubiona rasa: Chyba każda po trochu... z naciskiem na wytrzymałe
Kontakt:

Re: Błędy gry

Post autor: Krasnoludzki Lord » wt, 24 lut 2009, 20:02

Administrator pisze:Najlepsze wyjście to ponowne zainstalowanie gry, i zapisanie swoich plików( są w moich dokumentach). A instalowałeś w ostatnim czasie jakiś patch czy coś do II?

No to samo powiedziałem przecież :/
CHWAŁA POTĘŻNEMU IMPERIUM KRASNOLUDÓW!!!

Awatar użytkownika
Administrator
Site Admin
Site Admin
Posty: 2400
Ulubiona rasa: Krasnoludy, Orkowie
Kontakt:

Re: Błędy gry

Post autor: Administrator » wt, 24 lut 2009, 20:09

Twierdzę tak samo jak ty KL sm04
Ale do niektórych "głos" Admina bardziej dochodzi sm03
Gdyby nie ja to Krasnoludy nie miałyby króla... Admin

Awatar użytkownika
Louis EX
Site Admin
Site Admin
Posty: 765
Kontakt:

Re: Błędy gry

Post autor: Louis EX » pn, 30 mar 2009, 14:39

Ostatnio odkryłem ciekawą lukę w zaklęciach tajemnych. Otóż jak wiadomo zniszczenie zabiera (hp_boh -1) obrażeń wszystkim jednostkom i budynkom w zasięgu. Czyli po rzuceniu zaklęcia nasz bohater ma 1 hp i łatwo go stracić. Ponadto zaklęcia mogą działać na pewną określoną ilość przeciwników/budynków. Tzn. nie możemy zaatakować np. armadegonem 100 jednostek naraz tylko określoną ilość. Wynika z tego, że jeśli użyjemy zniszczenia w dużej grupie przeciwników lub w dużej grupie budynków to na nas nie podziała efekt zaklęcia i pozostaniemy z całym hp co można wykorzystać do ... kolejnego rzucenia zaklęcia. Spróbujcie sami, ja próbowałem rzucać zniszczenie w bazie cesarza i niszczyło +/- połowę budynków w zasięgu a moje hp pozostawało na maksymalnym poziomie.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 2 gości