Wasze Przepisy

O wszystkim niezwiązanym z grą WBC.
Awatar użytkownika
Kronos
Władca Trupów
Władca Trupów
Posty: 974
Ulubiona rasa: zgodna z zasadami trybu murarza
Lokalizacja: Polska
Kontakt:

Re: Wasze Przepisy

Post autor: Kronos » sob, 12 sty 2013, 00:33

Gołąbki ze smołą - Kupujesz gołąbki i wsadzasz na patelnie. Następnie smażysz, aż zrobią się czarne. Solisz i jesz. Ewentualnie można rzucić smołą, jeśli nie zasmoliły się od patelni. Mniam mniam. Polecam.
Gołąbki ze smołą sp zoo
:cowboy:

Awatar użytkownika
Administrator
Site Admin
Site Admin
Posty: 2400
Ulubiona rasa: Krasnoludy, Orkowie
Kontakt:

Re: Wasze Przepisy

Post autor: Administrator » czw, 24 sty 2013, 00:42

Pychota :>
Polecam przepisy Kronosa! Mój bóg kulinarny...

Awatar użytkownika
EnZoOo
Wielki Władca Smoków
Wielki Władca Smoków
Posty: 964
Ulubiona rasa: Baśniowa Istota :)
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Kontakt:

Re: Wasze Przepisy

Post autor: EnZoOo » śr, 30 sty 2013, 01:05

Łosoś:

Na początek smażysz na rozgrzanym tłuszczu w wysokiej temperaturze (niezbyt długo), na świeżym tłuszczu lub smalcu w zależności od przepisu kulinarnego (Wykasuj sobie z głowy robić go na starym tłuszczu ).

Patelnia musi być porządna bo inaczej twój łosoś kochaniutki będzie przylęgała do dna a tego nie chcemy.

Smażysz po kilka minut na jedną i drugą stronę aż się dobrze zarumieni, nie ma ile minut bo tego nawet ja nie wiem .

Takie danie które ja często robię, powiedz czy ci pasuję

Łosoś w ziołowej skorupce...

Będziesz potrzebował 4 filety ze świeżego łososia norweskiego ze skórą mniej więcej po 20dag, pęczek świeżych ziół, pietruszkę, szczypiorek i estragon.
Dodatkowo 2 łyżkeczki oliwy, 2 łyżki bułki tartej, żółtko, sól i mielony czarny pieprz.
Na marynatę:

1/2 szklanki oliwy, kilka gałązek tymianku cytrynowego, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz

Przygotowujesz w sposób taki:

Tymianek musisz posiekać chyba że wolisz cały . Czosnek obierasz i przeciszkasz przez praskę lub cokolwiek. Łososia umyj i osusz, zamarynuj w oliwie z czosnkiem oraz tymiankiem cytrynowym, sypiesz solą i pieprzem troszkę... i odstawiasz do swej pięknej porcelanowej lodówki na 2 godz.
Zioła we wrzątku na 30 sec, po czym zanurzasz je w zimnej wodzie.
Miksujesz je na gładką masę, osącasz na sitku z nie wielką ilością wody i zaczynasz mieszać z bułką tartą i łyżeczką oliwy i doprawiasz smak solą i pieprzem.
Łyżkę oliwy rozprowadzasz po tacce aluminiowej, układasz na niej łososia skórą w dół, wierzch smarujesz żółtkiem roztrzepanym i wcześniej zmiksowanymi ziołami.
Łososia przykrywasz od góry drugą tacką aluminiową i pieczesz przez około 15 min lub mniej.

Miejmy nadzieję, ze ktoś tego spróbuje.
Obrazek

Podoba Ci się mój post lub pomogłem? Daj reputke! (Kciuk w górę)

Awatar użytkownika
Seba Fallus 3 Wielki
Lunarion
Lunarion
Posty: 292
Kontakt:

Re: Wasze Przepisy

Post autor: Seba Fallus 3 Wielki » śr, 30 sty 2013, 17:25

Proponuje jajecznice po studencku.
Otwieramy lodówkę. Rozglądamy się za czymś do jedzenia. Następnie drapiemy się po jajkach i zamykamy lodówkę. Większość studentów popija to jednym piwkiem może dwoma ewentualnie siedmioma. Smacznego :D
Kiedyś tu miałem fajne banerki za turnieje w Rome Total War... Tak jestem już stary :-D
http://totalwar.org.pl

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości