Jakie stworzylibyście nowe rasy
- Adrenalina666
- Lunarion
- Ulubiona rasa: Wszystkie rushowe
- Kontakt:
Re: Jakie stworzylibyście nowe rasy
Ja bym dał nową rasę-greków niewolnicy-budowniczowie włócznik byłby podstawową jednostką a generałem by był Spartan,a tytan-Zeus latająca jednostka która ciskała by piorunami.
Wrogów lubię martwych, a miecze na ostro.
Bo śmierć... to tylko śmiertelny zastrzyk Adrenaliny. Nikt ci jej nie odbierze...
Pomogłem?, daj plusa(kciuk w górę)
Bo śmierć... to tylko śmiertelny zastrzyk Adrenaliny. Nikt ci jej nie odbierze...
Pomogłem?, daj plusa(kciuk w górę)
- Pielagoroth
- Rycerz Zagłady
- Ulubiona rasa: Nieumarli
- Kontakt:
Coś za bardzo mi to przypomina Barbarzyńców. Budowniczy ten sam, Włócznik zapewne rzucający włócznią to kopia podstawowej jednostki Barbarzyńców, a Zeus latający i atakujący piorunami to nic innego jak Burza
Szczerze mówiąc to zamiast tworzenia nowych ras, których jest już od groma, twórcy lepiej mogliby się skupić nad balansem, ewentualnie dodaniem nowych jednostek do każdej z ras. Mogłoby to urozmaicić grę i zwiększyć w każdej rasie ilość możliwych dróg rozwoju/rozbudowy. Przykładowo w Nieumarłych mogłaby dojść Mumia ( xD ), a w Roju jakaś Szarańcza - niezwykle tania i szybka latająca jednostka, zajmująca mało limitu armii i zasypująca wroga swoją ilością
Szczerze mówiąc to zamiast tworzenia nowych ras, których jest już od groma, twórcy lepiej mogliby się skupić nad balansem, ewentualnie dodaniem nowych jednostek do każdej z ras. Mogłoby to urozmaicić grę i zwiększyć w każdej rasie ilość możliwych dróg rozwoju/rozbudowy. Przykładowo w Nieumarłych mogłaby dojść Mumia ( xD ), a w Roju jakaś Szarańcza - niezwykle tania i szybka latająca jednostka, zajmująca mało limitu armii i zasypująca wroga swoją ilością
Czyżby? A jednak. ®
A może by dać taką rasę: Gnolli
Wysokie stwory z głowami hien .
Wysokie stwory z głowami hien .
Aequm memento rebus in arduris servare mentem
Est soularus oth Mithas
Est soularus oth Mithas
- Seba Fallus 3 Wielki
- Lunarion
- Kontakt:
Jeżeli się nie mylę to gnoll jest jednostką minotaurów .
Kiedyś tu miałem fajne banerki za turnieje w Rome Total War... Tak jestem już stary
http://totalwar.org.pl
http://totalwar.org.pl
A co powiecie o sługach ciemności zamieszkujących podziemia, w których w skład wchodziliby:
upadli rycerze
mroczni najemnicy
assassin'sy
ich potwory jako mięso i nie tylko:
troglodyci
cyklopi
mantikory takie z mitów
stwory podziemi no i tytanka meduza.
upadli rycerze
mroczni najemnicy
assassin'sy
ich potwory jako mięso i nie tylko:
troglodyci
cyklopi
mantikory takie z mitów
stwory podziemi no i tytanka meduza.
Aequm memento rebus in arduris servare mentem
Est soularus oth Mithas
Est soularus oth Mithas
Widać, ze wzorowałeś się na HoMM, ale rasa może być.
Sensei Piela
Ja osobiście dodałbym jakąś typową morską rasę np. ryboludzie i takie tam.
Tzw. nagi. A w nich syreny, myrmidony i inne olbrzymie żółwie morskie tak jak w Warcrafcie 3.
Ale nagi są już w ssrathi, rasy byłyby w sumie podobne.
Ale nagi są już w ssrathi, rasy byłyby w sumie podobne.
Tomek
- Sarkor
- Gornak
- Ulubiona rasa: Mroczny elf, Krasnolud, Rycerz xD
- Kontakt:
Przyznam, że piraci byliby ciekawi, ale jakie by mieli jednostki?
Ciekawe by było, takie połączenie roju, z krasnoludami xD Mieliby tułowia krasnoludów, a odnóża np. skorpioczłeka. Fajnie by wyglądał taki berserker xD.
Ciekawe by było, takie połączenie roju, z krasnoludami xD Mieliby tułowia krasnoludów, a odnóża np. skorpioczłeka. Fajnie by wyglądał taki berserker xD.
Zawsze można dodać coś na kształt troglodytów